Stadscoalitie kiest voor kindvriendelijke en gezellige nieuwjaarsreceptie voor de mensen van Kortrijk – 2-01-2013

Nieuwjaarsreceptie 2013De Stadscoalitie wil de nieuwjaarsreceptie een nieuw elan geven, door het gezelliger, kindvriendelijker en volkser te maken.

Door goede afspraken met de leveranciers zal de receptie ook niet meer kosten dan vorig jaar. Dus de Stadscoalitie doet meer met evenveel.

De nieuwjaarsreceptie voor de bevolking trekt jaar na jaar minder volk. De ‘traktatie’ van de stad aan haar bevolking kon steeds minder mensen boeien. Het is nochtans de perfecte gelegenheid om op een ontspannen sfeer, tussen pot en pint, met het bestuur en stadsgenoten te praten.

De voorbije jaren werd er -vanuit de stad- minder energie gestoken in de receptie. De prioriteiten lagen elders.

Dit jaar wil de nieuwe ploeg -de Stadscoalitie- de nieuwjaarsreceptie een eerste nieuw elan geven. De voorbereiding was uiterst kort maar toch wilden we er al iets van maken. We vinden het belangrijk dat de Kortrijkzanen na nieuwjaar samenkomen om te klinken op het nieuwe jaar.

Lees hier het volledige bericht

Rudolf Scherpereel vervangt Vincent Van Quickenborne tijdelijk als burgemeester – 28-12-2012

rudolfscherpereelOpen Vld Kortrijk tekent geen beroep aan bij de Raad van State

De Stadscoalitie deelt mee dat eerste schepen Rudolf Scherpereel (N-VA) tijdelijk het burgemeesterschap zal opnemen. En dit van 2 januari 2013 tot 2 februari 2013.

Vincent Van Quickenborne heeft vorige week bij de provinciegouverneur de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Kortrijk. Door de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen zal hij zich echter 1 maand moeten laten vervangen.
Officieel gaat de vervanging in na de installatie van de raadsleden. De Stadscoalitie heeft beslist om eerste schepen Rudolf Scherpereel aan te duiden tot vervanger. Hij zal vanaf 2 januari waarnemend burgemeester zijn en dit tot 2 februari. In die hoedanigheid zal hij het schepencollege voorzitten en de bevoegdheden van de burgemeester waarnemen.

Lees hier het volledige bericht

De Stadscoalitie nodigt de Kortrijkzanen uit om mee het bestuursprogramma te schrijven – 20-12-2012

Stadscoalitie Kortrijk vraagt elke wijk drie prioriteiten te formuleren

De nieuwe Stadscoalitie van Kortrijk wil de bevolking van alle wijken in de deelgemeenten en de binnenstad nauw betrekken bij het schrijven van het bestuursakkoord voor de volgende legislatuur. Elke wijk wordt uitgenodigd om drie prioriteiten aan te geven. Die worden gebundeld en zullen deel uitmaken van het bestuursprogramma.

Intussen investeert de Stadscoalitie volop in ontmoetingen met organisaties, instellingen en diverse middens die actief zijn in Kortrijk en de regio.

Lees hier het volledige bericht

Stadscoalitie wil geen LAR-Zuid in Aalbeke maar respecteert open gebied Triloy – 26-11-2012

De Stadscoalitie van Kortrijk, de nieuwe meerderheid van Open Vld, N-VA en sp.a, verlaat de piste om op het terrein nabij de Brumier- en Triloystraat in Aalbeke en de Meersweg in Rekkem, de transportzone LAR-Zuid te realiseren. De Stadscoalitie wil het landschappelijk waardevol gebied, de laatste open ruimte tussen Kortrijk en de Franse grens, intact houden en heeft daarmee oor naar de talrijke bezwaren die er al jaren zijn vanuit zowel ecologische, landbouw- als bewonershoek.

De Stadscoalitie zat dit weekend samen in de Westhoek om zich over tal van dossiers te buigen. Zo kwam ook de inplanting van de transportzone LAR-Zuid aan bod.

Lees hier het volledige bericht

Stadscoalitie stelt ploeg voor – 31-10-2012

Vandaag stelt de Stadscoalitie haar voltallige ploeg voor: burgemeester, schepenen én gemeenteraadsleden.

De nieuwe ploeg is een goede mix van nieuwe (13) en ervaren politici (9). Burgemeester Vincent Van Quickenborne (ook verantwoordelijk voor veiligheid) wordt geflankeerd door acht schepenen, één schepen minder dan tijdens de vorige legislatuur. Voor sp.a Philippe De Coene (sociale zaken, OCMW, consumenten en ICT), Bert Herrewyn (leefmilieu, klimaat en jeugd) en Marc Lemaitre die na twee jaar wordt opgevolgd door Axel Weydts (mobiliteit, openbare werken en parkeerbeleid)…

Lees hier het volledige bericht

Stadscoalitie kiest voor minder schepenen, wil een sober beleid en verdeelt de bevoegdheden – 24-10-2012

Kortrijk wordt eerste stad in West-Vlaanderen die het met minder schepenen doet

De Stadscoalitie, de nieuwe bestuursploeg van Kortrijk, heeft de bevoegdheden verdeeld. Nieuw hierbij is dat het schepencollege één schepen minder zal tellen dan de wet toelaat. Het nieuwe bestuur van Kortrijk wil hiermee een voorbeeld stellen.

Lees hier het volledige bericht

Kennedybos wordt niet gekapt – 19-10-2012

Optie om parkeerterrein aan te leggen in bos wordt niet weerhouden

De Stadscoalitie, de nieuwe bestuursploeg van Kortrijk, wil niet dat er gekapt wordt in het Kennedybos. Dat hebben de drie partijen Open VLD, N-VA en sp.a zopas beslist. De Stadscoalitie wil niet dat er geraakt wordt aan de bestaande bos en natuurstructuur ten zuiden van de E17. Met alle betrokkenen zal gezocht worden naar een ander antwoord voor het parkeren in de omgeving van het AZ Groeninge.

Lees hier het volledige bericht